Kota Dan Negara Terpanas Di Dunia (Mencecah 54 Celcius) Dan 8 Kelebihan Travel Musim Panas

819 Views in
Content AuthorCommunity ModeratorVerified UserYears Of MembershipStory MakerList MakerUp/Down VoterGallery Maker

Ramai yang sedang travel di negara2 hemisfera utara sekarang ni, terutamanya di Jepun dan Eropah, mengeluh kata cuaca panas melampau sekarang. Ya, punca paling utama adalah kesan

  1. Global Warming dan
  2. Greenhouse Effect.

Di negara/ lokasi mana korang pernah alami suhu extreme paling panas paling melampau??

Kalau saya kuwait: panas yang kering dan menyengat..ouch. (Antara tempat lain: tamilnadu & dubai).Jangan ingat kat tempat salji tak panas, masa kat Tochal mount,Iran saya alami ada salji beku, tapi sangat terik matahari, rasa silau+panas.

Rm129.52 pergi balik manila-kuwait-manila.

#throwback2016 je #kuwaitcity #kuwait

Waktu saya ke sana, suhunya mencecah 42 darjah celcius. Serius tak tahan duduk di bawah berteduh pun, sedar2 lencun dah satu badan. Host couchsurfing saya kata bulan sebelum tu suhu lagi teruk 56 cel.

Antara Kelebihan Travel Pada Musim Panas:

#1 Waktu siang adalah sangat panjang

Pernah alami kepelikan duduk di china siangnya sampai 16jam. Tak gelap2 ?, so boleh pergi pulun travel kat luar lebih lama. Biasanya malam tersadai je kat hotel/pergi mall je.

#3 Biasanya harga tiket flight lebih murah.

Kalau buat umrah, biasanya time macam ni lebih murah harga pakej sebab lower demand. Then pernah dapat tiket ke kl-osaka jepun return baru rm300++ dan manila-nagoya, jepun return baru rm100++?( demand musim sejuk tinggi kat jepun). Aku balun je semua musim pun, yang penting tempat, bukan musim bagi aku✌. Pergi kuwait ni pergi balik tak sampai rm130?