Impian Pemuda Ini Untuk Sampai Ke Turki Akhirnya Tercapai, Dan 90 Gambar Ini Pasti Membuatkan Anda Juga Ingin Ke Sana

1,274 Views in
Content AuthorCommunity ModeratorVerified UserYears Of MembershipStory MakerList MakerUp/Down VoterGallery Maker

Turkey Travelog 2017Route : Istanbul – Bursa – Kapadokya – Pamukale – Antalya – Fethiye – Selcuk – IstanbulPeriod : 25 Jan – 12 Feb 2017 ( 18 Hari)

Itinerari lengkap boleh baca di sini.

Kamera : Dslr + Gopro Hero4 Silver

Artikel ini ditulis oleh Amer Syazwan.

#2

Sultanahmet Mosque (Blue Mosque )

– Ini pulak bahagian luar dia. Memang tiptop hasil binaan orang zaman dahulu2. Nampak gah ! Lagi2 kubah dia

#3

Sultanhamet Mosque (Bue Mosque)

– Panggil Blue Mosque sebab tile dalam tu banyak warna biru sebab disukai pemerintah zaman dahulu.

-Nak masuk kene bukak kasut tapi pakai stokin, kalau tak nanti kene marah.

#5

Hagia Sophia

-Pernah menjadi gereja dan ditukar kepada masjid (Camii). Sekarang dijadikan muzium untuk tourist. Memang megah binaan dia .

#6

Hagia Sophia

– Bahagian dalam ada yang tengah construction maybe sebab ada part dalam tu yang rosak. But tetap memukau binaan dia. Kalau dekat boleh nampak senibina zaman masa jadi gereja ada gambar2 tuhan orang Kristian.

#7

Hagia Sophia

– Kalau nak view macamnih kene naik atas , Ada bahagian lagi ikut tepi ada macam laluan. Kat sini boleh nampak lagi jelas gambar2 tuhan yang dorang sembah masa Hagia Sophia ni gereja.

#8

Hagia Sophia waktu malam. Tengok lampu2 di sekelililng pancar ke arah Hagia Sophia. Itu yang buat banguna2 kat Turki cantik bila malam.

#9

Tramvay _ Metro Istanbul

– Ini kira public transport area Istanbul. Setiap 5 minit memang ada. So tayah risau kalau nak pergi mana2. Cuma kene faham route je. Hati2 nak berjalan kaki sebab tramvay punya rail lane ni kongsi dengan jalan. So silap2 kalau jalan tak berapa nak tepi , nanti kene hon ! haha Ada pemandu jangan risau. Perlu topup istanbulkart sahaja nak naik tramvay ni.

#10

Istiklal Caddesi

-Sekitar jalan ni banyak yang jual cenderamata , kedai makan semua. Tapi jalan agak sempit. Kereta pun laju2, so hati2 bila jalan kat sini.

12 points
Upvote Downvote