Aplikasi Yang Wajib Ada Dalam Phone Anda Ketika Travel

Top Travel Apps

297 Views in
Embed MakerList MakerStory MakerYears Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorVideo Maker

Open list
11 submissions already

Dengan telefon pintar yang semakin canggih dan pelbagai aplikasi yang dibangunkan, travel menjadi semakin mudah. Dulu nak cari arah kena pakai peta sekarang guna apps dalam phone dengan GPS dah boleh settle masalah. Di sini kami senaraikan aplikasi yang wajib ada dalam phone anda ketika travel.

#3 Citymapper

Maps dan journey planner untuk bandar-bandar besar seperti London, Paris, Singapore dan Amsterdam. Memerlukan internet untuk menggunakannya. Sangat berguna untuk maklumat pengangkutan awam.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#4 Airbnb

Owner yang menyewakan rumah or bilik sendiri di website. Kadang-kadang lebih murah berbanding hotel/hostel dan lebih selesa. Lebih kurang couchsurfing tetapi berbayar.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#5 Tripadvisor

Mencari idea apa nak buat bila travel ke sesuatu tempat? Apps ini bagus untuk cadangan aktiviti dan review berkenaan aktiviti tersebut. Selain itu boleh juga cari hotel dan flight dengan tripadvisor.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#6 MapsMe

Maps offline senang untuk travel ke mana-mana terutamanya yang berjalan kaki. Sebelum itu kena download dulu maps then baru boleh guna untuk offline.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#7 GoEuro

Apps untuk cari tiket pengangkutan di Eropah. Masukkan je destinasi dan tarikh lepas tu search. Akan keluar suggestion sama ada train, flight ataupun bas. Boleh sort result based on harga, masa berlepas dan tempoh perjalanan. Sangatlah convenient untuk membeli tiket pengangkutan di Eropah.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#8 Busradar

Lebih kurang sama macam GoEuro tapi apps ini tiada pilihan flight. Ada bas, train dan shared rides. Shared rides ni macam blablacar di mana empunya kereta mahu ke 1 destinasi sama dengan anda dan offer seat untuk anda dengan harga yang ditetapkan pemandu. Shared rides seperti blablacar sebenarnya agak popular di Eropah.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#9 XE Currency

Apps yang paling reliable untuk tengok kadar pertukaran matawang asing. Senang kalau nak tukar duit dan compare dengan harga yang ditawarkan bank.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

Add your submission

Image Video Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

Drop Video Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Supported services:

Maximum upload file size: 10 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported services:

Processing...