in ,

Laksa Teluk Kechai Bukan Calang-Calang Laksa

277 Views
Story MakerList MakerYears Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserUp/Down VoterContent Author

Laksa Zakaria atau lebih dikenali sebagai Laksa Teluk Kechai yang terletak di Jalan Kuala Kedah ini semestinya tempat yang sesuai bagi mereka yang menggemari laksa. 

Sebab apa ? Kerana laksa ini bukanlah sembarangan laksa yang selalu kita jumpa di pasar malam ekoran keunikannya yang dihidang dengan sambal kelapa atau dikenali sebagai kerisik yang pastinya menjanjikan keenakan serta keunikan lain dari yang lain. 

Tambahan pula, kuah laksa yang diperbuat dari isi ikan segar dari jeti Kuala Kedah semestinya menaikkan kepuasan para penggemar laksa. Kalau hampa nak tau, dah kenyang makan laksa hampa boleh try pulak sambal pulut dia. Memang puas hati bak hang.
  • PENAFIAN: Semua hasil penulisan di laman web ZINE ini adalah hak milik penulis dan ZINE kecuali dinyatakan. Anda perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan pihak ZINE sekiranya anda ingin menyalin kandungan artikel ini ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar, poster, brosur atau mana-mana media cetak atau media atas talian. Rujukan atau keratan artikel dengan meletakkan kredit sumber dari penulis asal dan ZINE dibenarkan dengan syarat tidak diubahsuai untuk mengelakkan sebarang percanggahan maklumat dan kesilapan maksud dari penulisan asal. Pihak ZINE sentiasa menghormati hak milik dan hak cipta pihak lain, termasuk artikel, gambar, muzik, video atau bahan lain yang digunakan dalam artikel atau bahagian dalam laman ini. Sekiranya terdapat sebarang masalah, laporan, kesilapan kandungan, hakcipta atau pertanyaan mengenai artikel ini, sila gunakan borang laporan dengan klik butang 'REPORT CONTENT'.