in

6 Tempat Makan Popular Kaki Makan Kena Cuba Kalau Pergi Seremban

706 Views
Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserList Maker

Open list
6 submissions already

Korang tau tak dekat Seremban, Negeri Sembilan ada banyak tempat makan yang sedap-sedap. Sekali sekala nak jugak pergi ke sana pekena makanan yang disyorkan oleh orang-orang Nogori  sendiri. Dorang mesti lagi tau!

So, apa kata kali ni, admin nak recommend  tempat makan popular kaki makan kena cuba kalau pergi Seremban.

#1 City Park Oriental, Seremban 2

Restoran City Park Oriental terkenal dengan makanan chinese muslim, sentiasa padat dengan pelanggan lebih-lebih lagi bila public holiday. Di sana semuanya sedap, antaranya butter prawn, tomyam campur, ikan siakap tiga rasa dan pelbagai lagi. Perlu diingatkan, hari jumaat waktu tengahari akan ditutup seketika bagi menghormati solat jumaat.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#2 Restoran Wadi Ar-Raudhah, Rahang

Walau harga mahal tetapi sentiasa full house, itulah penangan Restoran Wadi Ar-Raudhah di Rahang. Restoran ini jadi tumpuan bila waktu tengahari sebab lauk pauk yang disajikan semuanya fresh dan pelbagai jenis lauk sampai rambang mata. Serius banyak pilihan dan rasanya juga sedap.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#4 Restoran Satay RnK

Selain satay minang, satay tulang Jelebu di Senawang, ada lagi satu tempat makan jual satay iaitu Satay RnK yang terletak di Seremban 2. Penulis banyak kali datang makan satay di situ dan ternyata satay ayam mahupun daging sedap, bahagian perut juga  kenyal dan berperisa malah kuah juga sedap. Di sini, ada juga menjual makanan Thai yang lain, anda patut cuba sup tulang mereka kerana rasanya cukup marvellous.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#5 Restoran Nelayan, Rahang

Semua orang tahu akan kehebatan tempat makan di sini. Restoran Nelayan ini istimewa kerana ada menu khas contohnya daging kancil, rusa, landak arnab dan pelbagai lagi. Boleh dikatakan di sinilah tempat terbaik untuk anda dapatkan makanan tradisi Nogori Sembilan, masak lemak cili api yang memang berapi.

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#6 Nasi Arab Damsyik Senawang

Rata-rata yang datang singgah makan di sini akan memberikan review positif terhadap makanan di sini. Apa istimewanya? Nasi Arab Damsyik ini boleh dikatakan sangat popular. Kalau datang malam, sentiasa penuh. Bertemakan masakan arab yang berasal dari Damsyik, sedap sangat nasi arab kat sini. Restoran Nasi Arab Damsyik ini terletak di Jalan Paroi-Senawang.

-3 points
Upvote Downvote

submitted by

Add your submission

Image Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported services:

Processing...




  • PENAFIAN: Semua hasil penulisan di laman web ZINE ini adalah hak milik penulis dan ZINE kecuali dinyatakan. Anda perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan pihak ZINE sekiranya anda ingin menyalin kandungan artikel ini ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar, poster, brosur atau mana-mana media cetak atau media atas talian. Rujukan atau keratan artikel dengan meletakkan kredit sumber dari penulis asal dan ZINE dibenarkan dengan syarat tidak diubahsuai untuk mengelakkan sebarang percanggahan maklumat dan kesilapan maksud dari penulisan asal. Pihak ZINE sentiasa menghormati hak milik dan hak cipta pihak lain, termasuk artikel, gambar, muzik, video atau bahan lain yang digunakan dalam artikel atau bahagian dalam laman ini. Sekiranya terdapat sebarang masalah, laporan, kesilapan kandungan, hakcipta atau pertanyaan mengenai artikel ini, sila gunakan borang laporan dengan klik butang 'REPORT CONTENT'.