candle light dinner

7 Restoran ‘Sweet’ Untuk “Candle Light Dinner” Bersama Tersayang

Ikut kemampuan,kalau tak mampu Mamak pun tidak Mengapa

3,308 Views in
Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserList Maker

Open list
7 submissions already

Tarikh ulang tahun perkahwinan semakin dekat, tapi anda masih tidak ada idea nak raikannya. Apa kata kalau anda cuba candle light dinner di restoren yang romantik sekitar Kuala Lumpur.

Sambil-sambil dapat makanan sedap dan mewah, suasana romantik di restoren juga boleh berikan anda dan pasangan suatu kelainan daripada rutin harian yang biasa.

Kalau ada bajet lebih, boleh la buat surprise kepada pasangan. Masukkan cincin dalam kek ke. Beri hadiah bunga atau coklat. Selalu tengok scene romantik di restoren mewah di dalam drama/filem sahaja, apa kata, anda dan pasangan pula alaminya sendiri sempena ulang tahun perkahwinan tahun ini.

#1 Tamarind Hill Kuala Lumpur By Samadhi

Tamarind Springs cuma 15 minit pemanduan dari Kuala Lumpur. Dengan hutan asli Ampang, kawasan menghijau ini menjadi tempat paling dekat dengan warga Lembah Klang untuk mengubati jiwa dan badan yang lelah. Deria anda akan diubati dengan suasana yang tenang dan makanan tip top yang telah memenangi banyak anugerah.

Masa Operasi: Setiap hari, 12:30 tengahari – 2:30 petang & 6:30 petang – 10:30 malam.

Alamat: Jalan 1 Taman T.A.R. 68000 Ampang, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, lawati website mereka di sini.

5 points
Upvote Downvote

submitted by

#2 7. Samira by Asian Terrace, Sentul Park (KLPAC)

Bekerja di kotaraya dan mahu lari jauh dari hiruk pikuk hutan konkrit? Larilah ke Samira by Asian Terrace. Dibina dengan kayu keras dan lampu tradisional, Samira by Asian Terrace adalah tempat yang romantik dengan lampunya yang malap. Restoren ini menawarkan pelbagai makanan Thailand, dan sesetengan menu adalah unik dan hanya ada di sini. Sebagai contoh, Tom Yum Thai tradisional yang pekat. Anda juga boleh mencuba pulut mangga dan mocktail ala-Thai khas dari Samira by Asian Terrace!

Masa Operasi: Setiap hari, kecuali hari Rabu.

2 points
Upvote Downvote

submitted by

#3 Gobo Upstairs Lounge & Grill

Haa ini lagi satu lokasi pilihan buat pasangan yang bercinta merasa kelainan. Tempat ni memang sangat cantik. Boleh nampak pemandangan KLCC dan pemandangan bangunan-bangunan di Kuala Lumpur. Orang kata servis dan layanan di restoran ini juga amat bagus. Haa apa lagi?

Alamat: Traders Hotel, Kuala Lumpur (Kuala Lumpur City Centre), Kuala Lumpur City Center, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Perseketuan, Malaysia

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#4 Senja Restaurant, Hotel Saujana Subang

Alami perbezaan di restoren Itali di Hotel Saujana ini. Senja adalah sebuah restoren Itali yang dibina di atas tiang di atas sebuah tasik buatan manusia, yang menghadap padang golf dan kehijauan taman yang subur. Ia menawarkan hidangan alfresco di ruangan dek, atau tetamu boleh menikmati makanan di ruangan dalam sambil didendangkan oleh kumpulan jazz. Ruang makan utamanya mempunyai dapur terbuka, yang menghidangkan pizzpaip dan roti yang dibakar dengan ketuhar kayu, serta hidangan pasta dan makanan Itali yang lain. Anda pasti tidak akan melupakan pemandangan matahari terbenam di sini sambil menikmati makan malam.

Masa Operasi: Selasa – Jumaat, 12 malam – 2:30 petang & 6:30 petang – 10:30 malam; Sabtu, Ahad dan Cuti Am, 6:30 malam – 10:30 malam.

Alamat: Senja Restaurant, Saujana Resort, Jalan Lapangan Terbang SAAS, 40150 Shah Alam, Selangor.

1 point
Upvote Downvote

submitted by

#5 The 39 Restaurant

Anda dan pasangan gemarkan masakan Melayu asli? Restoran ini ada semua yang anda inginkan.

Orang kata, menu Udang Raja Sambal Petai di sini sedap tak tak terkata. Cepat rancang kejutan candle light dinner untuk pasangan di sini. Semuanya dimasak segar oleh chef profesional dan nikmatilah pemandangan indah Kuala Lumpur dii malam hari sambil ditemani bintang-bintang dan cahaya bulan. pasti Romantik!

Alamat: Tingkat 39, PNB Darby Park Executive Suites, 10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur

Laman Sesawang: [www.kuala-lumpur.ws/food-dining/the-39-restaurant]

0 points
Upvote Downvote

submitted by

#6 THIRTY8 @ Grand Hyatt Kuala Lumpur

Terletak di tingkat 38 dan 39 dalam bangunan hotel Grand Hyatt, rasai keghairahan untuk merasa setiap satu hidangan yang disediakan di sini.

Cantik dan sungguh mempersona, tempat makan di restoran ini dikelilingi dengan tingkap gergasi yang menampakkan segenap Kuala Lumpur yang disertai ratusan bangunan pencakar langit dan pada waktu malam, saksikan pula cahaya-cahaya neon yang menerangi seisi kota. Sangat menakjubkan untuk merakam detik gembira anda dan pasangan.

Katanya di sini menu barat dan masakan Cina yang disediakan sedap belaka! Makanlah sambil diiringi rentak muzik jazz yang seraya menyumbang aura romantis.

Alamat: Tingkat 38, Grand Hyatt, 12 Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

Laman Sesawang: [kualalumpur.grand.hyatt.com/THIRTY8]

-1 points
Upvote Downvote

submitted by

#7 Khrua Thai @ One City

Rasai menu asli yang ramuannya diimport terus dari Thailand, sensasi makanan laut dan rasa pedas cili api adalah gabungan rasa yang bisa memikat hati sesiapa sahaja yang menikmatinya. Dimakan pula dengan nasi panas… memang mengancam kan?

Restorannya tidaklah dikelilingi bangunanpencakar langit tetapi, restoran ini dibina di bahagian paling atas pusat membeli-belah One City yang sesuai buat anda dan pasangan untuk menghabiskan masa menghirup udara segar di bahagian balkoni restoran sambil melihat kereta yang lalu lalang di jalan raya dari atas. Sungguh mengasyikkan!

Alamat: RF03, Roof Top, Sky Park One City, Jalan USJ25/1A,, 47650 Subang Jaya, Selangor

Laman Sesawang: [www.tableapp.com/khruathai-onecity]

-2 points
Upvote Downvote

submitted by

Add your submission

Image Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported services:

Processing...