8 Jenama Kek Lokal Di Sekitar Malaysia Penggemar Kek Perlu Cuba!

Cake lover beringat-ingat sikit,jangan makan sampai mudarat sudah 😁

2,824 Views in
Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserList Maker

Kek adalah antara pencuci mulut paling popular dan diminati ramai. Tidak kira apa pun perisa, setiap penggemar kek pasti ada kegemaran mereka sendiri.

Untuk hari jadi, ulang tahun, graduasi mahu pun majlis meraikan pengantin, sesebuah sambutan keraian pasti tidak akan lengkap tanpa hidangan kek.

Sudah tentulah, anda okay sahaja meluangkan sedikit masa untuk pergi ke kedai kek yang serba hebat disekitar bandar berdekatan untuk membeli kek yang terbaik, atau anda juga boleh mewujudkan suatu kelainan dengan menempah kek mengikut cita rasa hati anda demi menambah sentuhan peribadi keatasnya.

Persoalannya, dimana? Ya, di manakah bakeri atau pembuat kek hebat sekitar Malaysia telah bersembunyi selama ini? Untuk mengetahui, jom intai!

#1 Gateauxlicious

Pasangan anak-ibu yang berbakat ini sememangnya telah membawa bakeri Gateauxlicious kesatu platform yang lebih memberangsangkan dan mereka patut menerima gelaran pakar pembuat kek! Mereka terkenal dengan kek kahwin klasik berlapis dan dalam masa yang sama masih lagi menerima tempahan mengikut rekaan yang diminta para pelanggannya merangkumi rekaan istimewa lain termasuk objek atau inspirasi konsep yang unik sesuai untuk acara majlis hari jadi mahu pun sambutan menerima kehadiran bayi baru.

Whatsapp – 019-266 6814

Email – info@gateauxlicious.com

Website – www.gateauxlicious.com

IG – www.instagram.com/gateauxlicious

submitted by

#2 The Ship Patisserie

View this post on Instagram

Less is more

A post shared by H.O.W (@handsonworkshopmy) on

Mencari macarons yang boleh ditempah dan ditambah sentuhan peribadi? Atau kek rekaan premium untuk majlis perkahwinan? The Ship dapat memenuhi kebuntuan anda itu. Mereka adalah pasukan dari rumah yang khusus dalam pembuatan makanan pemanis mulut sesuai untuk apa jua keadaan dan majlis yang anda anjurkan.

Whatsapp – 012 777 0855

Email – theshippatisserie@hotmail.com

FB – www.facebook.com/pages/The-ship-patisserie/815584418485821?fref=ts

IG – www.instagram.com/theshippatisserie

submitted by

#3 Frost and Flourish

Dari pilihan “Milo Dinosaur” hingga ke “Durian Snow”, kami pantas kagum dengan tawaran pilihan yang mampu buat anda naik gila merujuk kepada rangkaian kek keluaran bakeri ini. Mereka tidak membuat rekaan kek berasaskan fondant tetapi masih lagi mewah dengan hiasan krim berperisa seperti buttercrem dan hiasan ganache yang memukau.

Whatsapp – 019-367 8750

Email – sophia@frostandflourish.com

FB – www.facebook.com/FrostandFlourish

IG – www.instagram.com/frostandflourish

submitted by

#4 Baked In Chelsea

Kek ternama BIC adalah berasaskan lapisan span coklat lembap yang ringan, ditambah pula ganache frosting coklat gelap yang gebu. Mereka mempunyai seribu satu pilihan untuk anda termasuk “The Mango”, “The Pavlova”, “The Chocolate M&M’s dan “The Monroe”. Anda tidak akan kehabisan pilihan tatkala berkunjung ke bakeri ini.

Whatsapp – 012-907 0050

Email – marinamalek@bakedinchelsea.com

FB – www.facebook.com/bakedinchelsea

IG – www.instagram.com/bakedinchelsea

Website – www.bakedinchelsea.com

submitted by

#5 Shaun Teo Creations

View this post on Instagram

Quality means doing it right when no one is looking ✨

A post shared by Shaun Teo 🎂 (@shaunteocreations) on

Pembuat kek ini gigih mempelajari cara dan ilmu kepakaraan membuat kek dengan sendirinya. Tetapi setiap rekaannya punya kelas yang tersendiri sehingga mampu mencuri pandangan sesiapa sahaja yang melihat. Anda mesti menyenaraikan Shaun Teo Creations sebagai bakeri yang harus anda runding bersama untuk parti anda akan datang!

Whatsapp – 016-718 8291

FB – www.facebook.com/shaunteocreations

IG – www.instagram.com/shaunteocreations

submitted by

#6 The Buttercake Factory

Pembuatan kek yang luar biasa. Anda perlu membuat tempahan atau pesanan anda dengan mereka sekurang-kurangnya beberapa minggu lebih awal. Bermula kecil-kecilan sebagai kedai kek butter yang biasa namun kini telah mekar menjadi buah mulut orang ramai diatas tiap-tiap rekaan keknya yang kreatif dan inovatif.

Whatsapp – 016-461 5500

FB – www.facebook.com/thebuttercakefactory

IG – www.instagram.com/buttercake_factory

submitted by

#7 Sugar & Cream Ateliar

Apa sahaja watak animasi yang anda fikirkan sekarang ini, Sugar and Cream mempunyai kemampuan untuk mencipta semula hampir kesemua watak-watak animasi mengikut kehendak anda dengan menarik. Berpangkalan di Petaling Jaya, khidmat bekeri yang dilakukan dari rumah ini mengambil tempahan untuk kebanyakan majlis seperti majlis hari jadi kanak-kanak serta kek cawan untuk majlis perkahwinan. Apa yang anda perlu terangkan kepada mereka adalah jenis rekaan bagaimana yang anda mahukan, selebihnya, biar sahaja Sugar and Cream selesaikan!

Email – sugarandcreamcakes@gmail.com

FB – www.facebook.com/sugarandcreamcakes

IG – www.instagram.com/sugarandcreamcakes

-1 points
Upvote Downvote

submitted by

#8 Elevate Patisserie

Perniagaan yang dijana dari rumah ini bukan hanya mengedar kek dan pastri di kafe terpilih daerah Lembah Klang, malah, dia juga menerima dan mengambil tempahan istimewa dari para kater, acara majlis dan parti keraian. Jika anda tidak dapat menahan hasrat hati anda untuk mendapatkan sentuhan Edwin Chan yang dihiasi karamel berkrim, anda patut membuat panggilan sekarang!

Whatsapp – 018-370 3770

Email – edwin@elevete.com.my

FB – www.facebook.com/Elevete

IG – www.instagram.com/elevete

-1 points
Upvote Downvote

submitted by

Add your submission

Image Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Some of the supported services:

Processing...