in , , , , ,

9 Game Kegemaran Rakyat Malaysia

387 Views
Story MakerList MakerYears Of MembershipMeme MakerEmbed Maker

Open list
9 submissions already

Setiap daripada kita mesti ada game yang pernah atau sedang menjadi all-favourite time game. Tak kisahlah apa jenis game pon, samada pc, ps4, xbox psvita, mobile malahan ada lagi yang masih tergila-gilakan gameboy advance. Anda boleh senaraikan game kegemaran anda kat bawah.

#1 Clash Royale

Antara punca melekat dekat mamak berjam-jam tapi order ais kosong dengan teh o ais je. Boleh buat gaduh kalau kawan ajak lepak tapi hang pi buka game ni. Tapi mampu rapatkan silaturrahim kalau membe hang sendiri pun main hehe.

Developer game yang sama rasanya dengan Clash of Clan tapi versi battle 1 on 1 dan lebih sekejap tak lama battle time macam COC. Siap ada international tournament tak silap live dekat FB. 

Gigih jugak buka youtube dulu belajar macam mana nak guna hero-hero dalam ini haha. Fuh memang membazir masa tapi seronok huhu.

8 points
Upvote Downvote

submitted by

#4 Snake 3310

Game paling legend sebelum wujudnya smartphone. Tipu lah kalau cakap tak pernah main game ni. 

Biasanya semua phone akan direbut untuk dapatkan high score. Kecik-kecik dulu rasa macam abang long kawasan lah bila dapat high score dekat phone mak ayah kau. 

Memang mengimbau kenangan betul!

5 points
Upvote Downvote

submitted by

#7 Black Survival

Not bad cadangan game yang korang semua cadangkan. Tapi...Korang dah pernah cuba main game Black Survival ni? Aku dah cuba dan memang best! Perempuan pun boleh jadi gamer apa? Hehe.

Game ini berasaskan mod 'Real-Time Survival'. Sepuluh orang pemain ditempatkan di dalam 1 tempat pada awal permainan dan anda kena 'survive' untuk menang permainan ini.

Tips untuk menang: Craft, Attack and Run!

Characters fav aku : Adela, Sissela (agak powerful di akhir permainan - Aku gelar dia sebagai Silent Killer), Nadine (Archer), dan kalau kau nak sedikit kelainan, boleh cuba main watak JP (Hacker) - watak dia kurang mencabar bagi aku sebab kau kena elak musuh sepanjang masa tapi kalau dia berjaya mengelak dan dapat hack dengan lebih cepat. Dialah juara. Haha!

Ada 37 characters dalam Black Survival ni :

Baca SINI : Characters in Black Survival

Ada masa nanti cuba lah eh. Seriously best! SR approved 100%.

4 points
Upvote Downvote

submitted by

#8 Harvest Moon

Siapa main game ni dia legend. Game yang banyak mengajar aku bagaimana ingin mengurus dan merancang hidup. Sedari kecil lagi ada cita-cita untuk memiliki rumah, kebun, ternakan dan juga pasangan hidup sendiri. 

Hari ini tak sempat main dah. Ada lagi ke sesiapa yang masih lagi main game ni hari ini? 

Generasi kita ini sekarang jaga anak sendiri jela. Haha

4 points
Upvote Downvote

submitted by

Add your submission

Image Audio Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Supported services:

Maximum upload file size: 1 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported services:

Processing...




  • PENAFIAN: Semua hasil penulisan di laman web ZINE ini adalah hak milik penulis dan ZINE kecuali dinyatakan. Anda perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan pihak ZINE sekiranya anda ingin menyalin kandungan artikel ini ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar, poster, brosur atau mana-mana media cetak atau media atas talian. Rujukan atau keratan artikel dengan meletakkan kredit sumber dari penulis asal dan ZINE dibenarkan dengan syarat tidak diubahsuai untuk mengelakkan sebarang percanggahan maklumat dan kesilapan maksud dari penulisan asal. Pihak ZINE sentiasa menghormati hak milik dan hak cipta pihak lain, termasuk artikel, gambar, muzik, video atau bahan lain yang digunakan dalam artikel atau bahagian dalam laman ini. Sekiranya terdapat sebarang masalah, laporan, kesilapan kandungan, hakcipta atau pertanyaan mengenai artikel ini, sila gunakan borang laporan dengan klik butang 'REPORT CONTENT'.