Elemen Terpenting Dalam Kejayaan Sesebuah Startup

157 Views 62 Votes in
Years Of MembershipContent Author

Banyak elemen penting yang perlu diambil kira dalam mengenalpasti kejayaan sesebuah startup dengan perkembangan teknologi digital yang semakin berkembang pesat kini.

Bill Gross sudah bangunkan pelbagai startup dan membantu incubate pelbagai startup lain. Bill kemudiannya curious akan punca kenapa sesetengah startup berjaya manakala sebahagian lagi gagal.

Bill Mula Kumpul Data

Oleh sebab itu, Bill membuat satu kajian dan mengumpulkan data daripada beratus syarikat, sama ada syarikat kepunyaannya dan juga orang lain.

Selepas itu, Bill menyenaraikan 5 elemen penting kejayaan sesebuah startup dan membuat senarai kedudukan antara 5 elemen penting itu.

Hasil Analisis Yang Mengejutkan

Dan dia mengenalpasti salah satu elemen daripada  elemen itu perlu diberi perhatian lebih daripada yang lainnya. Hasil kajian itu turut mengejutkan Bill sendiri yang sudah lama berkecimpung dalam dunia startup.

Tim Trendniaga sendiri teruja untuk berkongsi hasil kajian Bill kepada pembaca setia Trendniaga. Jom jangan lengahkan masa lagi, tekan video Tedtalk Bill Gross yang kami kepilkan sekali dengan artikel ini.

Comments