Pemain United Yakin Taktik Ole Mampu Kejar Manchester City dan Liverpool

2,236 Views in ,
Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserUp/Down VoterContent AuthorStory MakerList MakerEmbed MakerVideo Maker

Pemain Manchester United, Jesse Lingard memberi jawapan yang sangat kelakar ketika ditanya wartawan tentang pasukan manakah yang bakal menjuarai Liga Perdana Inggeris musim ini. Pilihan diberikan adalah diantara 2 kelab rival United, Liverpool dan Manchester City.

Pertarungan di Liga Perdana Inggeris musim ini sangat sengit diantara Liverpool dan City kerana kedua-dua kelab memiliki mata yang sama iaitu 62 mata. Namun, The Reds mempunyai kelebihan kerana kekurangan 1 perlawanan berbanding City.

Pemain kebangsaan England, Lingard ditanya tentang hal ini walaupun posisi kelabnya sendiri ditangga ke-5 liga. The Reds Devil jauh ketinggalan dengan 2 kelab rival itu sebanyak 12 mata.

Namun, ketika dtanya soalan tersebut Lingard hanya mengatakan dia sakit tekak dan terus berlalu pergi. Reaksi pemain muda United ini memberi prediksi di media Inggeris kerana Lingard nampaknya yakin dibawah pimpinan Ole Solkjaers, Manchester United mampu mengejar kejuaraan EPL musim 2018/2019.

BERITA VIRAL

VIDEO: Mohamed Salah Jadi Sasaran Golongan Anti-Islam