6 Kasut Bola Paling Berjasa Bagi Rakyat Malaysia

1,766 Views 1 Comment in
Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserList Maker

Ah, perasaan itu apabila anda mendapat sepasang kasut bola sepak baru, siap untuk disarung untuk kali pertama. Tidak ada frasa yang boleh menggambarkannya .

Kebanyakan lelaki mempunyai sepasang kasut bola sepak kegemaran yang bukan sahaja mempunyai reka bentuk unik, tetapi mampu melaksanakan tugas dengan baik di padang. Sama ada Nike CTR360s lama yang anda percayai atau sepasang Puma Kings yang tidak dapat luluh ditelan zaman, kasut ini telah bersama anda dalam keadaan susah dan senang.

Sempena kempen Kasut BolaTribe,jom kongsikan kasut bola yang paling berjasa dalam hidup anda.

#1 ADIDAS ADIZERO F50 DAVID VILLA (2008-2018)

Aku beli kasut ni masa form2. Kumpul duit belanja sekolah tiap hari, kadang-kadang makan pun aku pow orang sebab jimat nak beli boot ni punya pasal.

Kumpul punya kumpul sampai lah duit simpanan aku cecah Rm300, aku mula memakai selipar dan mengayuh basikal ke kedai Al-Ikhsan berdekatan. Tak cakap banyak, ambik bayar terus bossku.

Dah 10 tahun kau berjasa kat aku, banyak pengalaman indah kita bersama. Ingat lagi gol bicycle kick aku dulu? Kerana engkau la kasut belang kuning aku dapat melibas bola tu.

Tapi kini semua hanya tinggal kenangan, awal tahun ini sewaktu aku bermain di padang bola kampung, kasut kesayangan aku ni sudah menghembus nafasnya yang terakhir. Tapaknya yang rabak terkoyak membuatkan hati aku pun terkoyak sama.

Pape hal pun, terima kasih kasut belang kuning legend gua. Jasamu tetap ku kenang.

submitted by

#4 AdiZero F50 (2013-2018)

Walaupun owner kasut hijau lagenda ni tak selincah Messi,ramai juga pasukan yang telah menjadi mangsa melalui hantaran maut pemecah pertahanan kasut hijau ini ?

submitted by

#6 Adipure 11Nova FG (Mac 2013)

Setelah lama bercuti dari injured ACL, nak join tornamen punya pasal sanggup le beli. Pelaburan yang menguntungkan. Kalah di Final dengan team doktor mansoura. Abis tornamen langsung dijual sebab dah dapat kasut emas.

submitted by

Add your submission

Image Text Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 2 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Some of the supported services:

Processing...